Bemutatkozás

 

Az Andor Ilona Baráti Társaság Kodály Zoltán Női Kara - a Ranolder Intézet és a Leövey Klára Gimnázium 120 éves évfordulója alkalmából - Andor Ilona Liszt-díjas, érdemes és kiváló művész, karnagy és zenepedagógus méltán híres Budapesti Kodály Kórusának utódaként alakult meg 1995 őszén.

A kórus tagjai és karnagya B. Horváth Andrea is Andor Ilona tanítványai voltak, akik ma is azt a szellemi örökséget szeretnék tovább vinni, melyet szeretett tanáruk Kodály és Bartók egyneműkari műveinek egyik legavatottabb tolmácsolójaként örökített át.

Hangversenyeiken autentikus előadásmódjukkal kívánják a kórusirodalom legszebb műveit a hallgatóknak, az ifjúságnak továbbadni.

Célkitűzéseik között szerepel névadójuk emlékének ápolása. Tevékenyen részt vettek a Kecskeméten található utca és névtábla létrejöttében.

2000-ben "Egy mindenkiért, mindenki egyért" címmel emlékkönyvet jelentettek meg valamint 2002-ben ennek folytatásaként emlék CD-t adtak ki "...annyi áldás szálljon..:" címmel a legszebb Kodály és Bartók rádiós felvételekből B. Horváth Andrea szerkesztésében.

Kórus és karnagya számos miniszteri, KÓTA és más díjban részesült az elmúlt évek folyamán.

Az újjáalakult kórus 1995 óta évente több hangversenyt adott, 1998-ban Rómában II. János pápa tiszteletére is énekelt, majd a Vatikáni Rádió felvételeket készített velük.

A kórus próbáit a Fazekas Mihály Főv. Gyak. Ált. Iskola VIII. Bp. Horváth Mihály tér. 7. III/304-es zenetermében tartja péntekenként 17-19 óráig, melyre minden énekelni vágyót szeretettel várunk.

Karnagy: B. Horváth Andrea